Mira Ticheler en Leonie van der Voort hebben de bezoekers begeleid die op het festival Ally Art & Architectuur met natuurlijke materialen bron kunstwerken hebben gemaakt tijdens Circus CirKL. De kunstenaarsclub CitySenses is opgericht door Mira Ticheler en Marcel Kolder.

Circus CirKL is een onderdeel van CitySenses en bestaat uit een rondtrekkend bont gezelschap van bezielde kunstenaars die stuk voor stuk werken vanuit hun verbondenheid met de aarde. Via performance, workshops en gezamenlijk experiment delen ze levendige ervaringen met bezoekers, gebruikmakend van de vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en liefde.

CitySenses heeft in 2022 gewerkt met 150 Almeerders aan the making of the GigaGieter. Een spraakmakend kunstwerk van 12 meter hoog bij de Floriade. CitySenses is educatief partner van Stad & Natuur, Arte College, KIDD (Kunst is Dichterbij dan je Denkt), Kleur in Cultuur en Collage.

Natuurkunst

Tijdens Circus CirKL, op 17 en 18 juni op de Esplanade in Almere, hebben ruim 30 voorbijgangers meegewerkt aan 6 houten panelen met Natuurkunst. Takjes, bladeren, schelpjes van het nabijgelegen stadsstrand, en allerlei andere vondsten uit de natuur werden verwerkt in bijzondere bloemen.
Bezoekers van alle leeftijden deden mee, zoals Sam, een jongetje van drie die maar schelpjes bleef aanvoeren. Maar ook kinderen die zich samen met hun grootouders even verloren in het creatieproces. Alle zes de panelen zijn uitvergroot op doek te zien op de Wandellaan naast het Flevoziekenhuis in Almere. En naast de panelen van Citysenses hebben nog 6 andere groepen met amateurkunstenaara onder leiding van professionals gewerkt aan bloemkunst in de breedste zin van het woord!

Kom kijken en laat je verrassen!

🌺
logo CitySenses
Astrid Grijer > Impressie van een dagkoekoeksbloem. De kronkelende takken, gedachten, heerlijk in de zon bijeengebracht. 
Elian > Het ging over wie je bent en mijn moeder zei altijd dat ik lief en stoer ben, dus dat is dit ook.

Chelsea > Hart van steen en schelpenpad

Jacqueline Snoek > Spiraal gemaakt omdat dat staat voor groei en in dit geval ook verbinding