Hein Walter begeleidt (demente) ouderen en zorgt voor bloemrijke zorgkunst in de Flower Power Walk-expo met de oudste talenten in Almere. Ook mensen tussen de 60-100 kunnen nog beeldend talent hebben en zeker plezier beleven aan creatief bezig zijn.

Van links naar rechts: makers vanuit De Zijderups voor de FPW-expo:
Peter Kniesmeijer, Angela Smitskamp, Riek Slotboom en Irma van Zijl

logo stichting Zijderups
Met de stichting De Zijderups heeft Hein Walter als doel sociaal maatschappelijke projecten te ontwikkelen, organiseren en uitvoeren. Hein heeft zijn atelier in Woonzorgcentrum Archipel (Almere -Literatuurwijk). Hij haalt als veelzijdig kunstenaar in beeld en woord het beste in onze senioren naar boven en maakt samen met groepen mensen kunst.
Angela: Ik vond het heerlijk om te doen! Het samen tekenen is zo gezellig en ik ben trots op wat we er samen van maakten! En het was zelfs zo leuk dat we een paar zaterdagen en zondagen extra hebben gewerkt. Muziekje op, koffie en koek, en gezellig met Peter of met Riek  doorwerken tot het klaar was. In de tekening die ik alleen maakte, van de bloem, heb ik een hart getekend. Misschien dat ik begon met het idee van een gebroken hart, maar ik realiseerde me gaandeweg dat ik een geheeld hart had getekend.
 
Irma: Ik sta voor mijn gevoel op de drempel van een nieuwe periode in mijn leven, een periode waarin het kunstenaarschap echt belangrijk voor me is. Er gebeurden wat kleine en grotere dingen die heel goed voelen en me sterken in het weten dat ik op het juist pad zit. Dit bloemenproject paste daar heel goed in.
 
Peter: Ik teken al aardig wat jaren bij Hein. Kleine werken en grote dingen, alleen en ook met anderen. We gebruiken steeds dezelfde tekenmaterialen, zoals kleurpotlood, viltstift en pastelkrijt, maar elk project is toch weer anders en uniek. Dit project zal ik herinneren als een project dat heel natuurlijk verliep. Geen wanklank, geen enkele spanning, maar samen streven naar een zonnig en kleurrijk resultaat.
 
Riek: Ik weet niet of dit project nu de oorzaak is, maar het viel wel heel goed bij elkaar: we zijn een paar keer extra samen gekomen om te tekenen, en ook ben ik weer vaker op stap geweest, naar musea, naar de film, en ik kan niet anders zeggen dat ik het me momenteel erg naar mijn zin heb.
 
Hein: Ik hou van projecten die verbindend en uitdagend werken en dat deed dit project zeker ook. Tot mijn verrassing zijn de tekenaars ook zonder mij samengekomen om te tekenen. Heel leuk om te zien. Dit project heeft de onderlinge vriendschap versterkt. Het aandeel van de bewoners van Archipel, de ouderen die lijden aan een vorm van dementie, is ook groot, maar voor hen maakt het niet zoveel uit wat en waaraan ze tekenen. Ze komen drie keer per week op mijn atelier tekenen en komen dan met veel plezier. Maar ze hebben niet meer het overzicht en hebben geen besef van het geheel. Ze hebben wel zeker met plezier getekend.