Van zondag 30 april t/m donderdag 25 mei 2023 is origineel Flower Power Werk (schilderijen) te zien in Casa Casla – Almere. Tevens zijn er in die periode op zondagen extra activiteiten zoals een workshop bloem kunst maken voor kids.
(Helaas geen inloop voor expo mogelijk op zondag 14 mei)

  • 30 april: bloemkunst maken voor kids (6-12)
  • 7 mei: vernissage, Meet the maker, connect, co-creatie
  • 21 mei: Sale Flower Power Art 14.00 -16.00u in Casa Casla. Zie verder op deze pagina

Zondag 30 april: Gratis Flower Art / bloemenkunst workshop voor kids (6-12).
Casa Casla: Weerwaterplein 3, Almere. 14.00-16.00 inlopen.


Met circulaire materialen kunnen kids aan de slag om bloemkunst maken en/of cupcakes te versieren met bloemen… eetbare kunst dus. Ailyne Stein en Jema Anita dagen op speelse wijze kids uit om creatief aan de slag te gaan met aandacht voor materiaalgebruik, kleur en vorm en vooral…:  kunst maken met plezier.  Na afloop ga je met jou zelfgemaakte bloem of cakeje huis en misschien wel met een bloemetje voor iemand die jou lief is

Ailyne en Jema zijn deelnemers aan het FPW-project en hun gemaakte werk hangt ook in Casa Casla.
Ouders/verzorger kunnen in de tussentijd o.a. een kijkje nemen bij de binnen expo.

Meer info over Atelier Ailyne en haar creatieve BSO en over Jema Anita o.a. Jemasdivinegifts.

Zondag 7 mei: Vernissage van FPW expo in Casa Casla – Meet the makers – connect – co-create.
Er is een feestelijk openingsmomentje in Casa Casla, Almere van Flower Power Werk (FPW):

Makers van geëxposeerd origineel Flower Power Werk komen bijeen en je kunt makkelijk met hen in contact komen.
Co-creatie van bloemen kunst voor buiten? Het kan ter plekke.

Kom kennismaken met kunst talent uit Almere,
laat je inspireren en jouw eigen talent zien.

Zondag 7 mei: Vernissage van FPW expo in Casa Casla – Meet the makers – connect – co-create

2e bloei kunstwerk: origineel Flower Power Werk

In Casa Casla is de expositie van origineel werk van het Flower Power Walk-project op de Wandellaan vorig jaar. Hier hing, gefotografeerd en uitvergroot, hun werk op buitendoeken van 3.35 x 1.75m.

In deze mei-expositie 2023 krijgt de bloemenkunst een 2e bloei met origineel kunstwerk. Kleiner en soms driedimensionaal zoals de kunst met doppen van eierdozen gemaakt, handgeknoopt tapijt of een rokje. Anders dus.

Connect by art creation

Zoek en ontdek de verschillen in techniek en mede door culturele achtergrond. Almere is een multiculturele stad. Aan het Flower Power project hebben makers van jong tot oud en uit verschillende culturen deelgenomen, waaronder India, Iran en Caribisch gebied. Zeven groepen amateurkunstenaars (begeleid door 7 professioneel kunstenaars) hebben tijdens het project elkaar, hun werk en technieken leren kennen. Ze hebben hun talent kunnen ontwikkelen.
Op zondag 7 mei nieuwe verbindingen?: Let’s connect by art creation. Colorful Almere.

Niet al het origineel werk van de Flower Power Walk hangt in Casa Casla. Wanneer je alle makers wilt weten die meededen en wie de belegeleidend kunstenaars waren, lees meer op de pagina: Makers en de kunstwerken.

Zondag 21 mei: Sale Flower Power Art 14.00 -16.00 in Casa Casla Almere

Een aantal van de Flower Power Art-Werken, die in de expo bij Casa Casla te zien zijn, komen ook te koop. Heb je tijdens de expo een bloemrijk schilderij, vaasje of pot gezien dat jij wel zou willen hebben? Of wil je wel een groot kunstdoek voor buiten? Dan is zondag 21 mei de dag om deze te kopen.
Kunstwerken van Almeerders met Caribishe en Indiase roots zijn te koop alsook een werk van een maakster uit Iran.
De vaasjes en potten zijn gemaakt door exposerende deelnemers aan het Flower Power-project. Chaeli Ashlyn is een jonge, opkomend kunstenaar en heeft vaasjes gemaakt in de voor haar kenmerkende stijl. Alyne Stein heeft inmiddels flink naam gemaakt. In haar vaasjes en potten herken je ook meteen haar stijl.
Betaling kan ter plekke of worden geregeld met maker van de kunst.

De geëxposeerde werken van het Arte College zijn verder zeker het bekijken waard alsook die van De Zijderups. Deze werken gemaakt door de groep onder leiding van Hein Walter, zijn beschikbaar voor een goed doel. Welke stichting wil hiermee zijn ruimte opfleuren?

Zie verder op deze site meer info over de makers van Flower Flower Werk

Zondag 21 mei 14.00 -16.00 uur

Locatie expo origineel Flower Power Werk:
Casa Casla, Weerwaterplein 3, Almere.

Laatste zondag van expo origineel Flower Power Werk

21 mei is de laatste zondag dat je origineel Flower Power Werk kunt zien (expo 30 april t/m 25 mei 2023). In de zomer van 2022 was gefotografeerd en uitvergroot werk te zien in het project de Flower Power Walk. Met zo’n 50 beeldende kunst talenten uit Almere, verdeeld in 7 groepen en begeleid door 7 professioneel kunstenaars, resulteerde dat in een expo met meer dan 100 m2 bloemenkunst op de Wandellaan naast het Flevoziekenhuis. Deze is toen geopend door Jörgen Raymann. Kijk de video gemaakt door Omroep Flevoland: Grote bloemkunstwerken te zien in Almere Stad