Kenneth Echteld-kunstenaar ArtKennie

Kunstenaar Kenneth Echteld begeleidt een groep amateurkunstenaars in Almere die hun roots hebben in Suriname en de Caribbean.


“Mensen, volwassenen, jongeren/kinderen in contact brengen met hun creativiteit, talenten en hen verbinden”, is het motto van Kenneth met zijn stichting ArtKennie. 

In het project Flower Power Walk-expo doet hij dit met volwassenen en helpt hen hun creatief talent verder te ontwikkelen en voor dit project met name hun culturele wortels zichtbaar te maken.

Logo Art Kennie - Kenneth Echteld

Een ontspannende sfeer, het vertrouwen, de vrijheid, lekker eten en kleurrijke drankjes horen bij het ontstaanproces van de kunstwerken. De zonnige kleuren en de bloemen vertellen hun verhaal.”

< Ailyne
Wat heb je willen verbeelden? Een bloemenveld met verschillende bloemen ieder uniek en speciaal. Als het samen komt wordt het toch een geheel. Groeibloei in jouw eigen tempo. Er hebben verschillende mensen uit Almere hier aan gewerkt.
 
Wat is karakteristiek aan dit werk? ♻️ Gemaakt van gerecycled materiaal. Zo denken wij ook aan het milieu. Samen met de bezoekers van BSO-Atelier Ailyne, een groentesoepfestival een schilderij maken van gerecycled materiaal. Wie wil kan een bloem maken. Elk uniek en dan maak je ook onderdeel uit van het geheel. Later ga ik met deze bloemen een mooi bloemenveld maken. Daarmee zeggen wij: laten wij samengroeien en bloeien, ieder uniek en in zijn of haar eigen tempo.
 
Met welke materialen heb je gewerkt? Gemaakt met kosteloos materiaal. De bloemen zijn  van eierdopjes gemaakt. Ook zie je glitter, rijst, knoppen, enz.
 
Heb je speciale technieken gebruikt? Ik heb mijn eigen dazzelingtechniek gebruikt. Vandaar ook mijn kunst naam: Ailyne Dazzeling Art.

Formaat: 100×150. Te koop.
< Chaeli Ashlyn

Heeft jouw werk een titel? ‘Flower power’

Wat heb je willen verbeelden?  De schilderijen die ik normaliter maak zijn vrijwel altijd abstract van aard, maar in dit geval wilde ik heel duidelijk een bloem in beeld brengen. 

Wat is karakteristiek aan dit werk? Opvallend, dynamisch, krachtig, kleur en harmonie waren voor mij de keywoorden tijdens het maakproces. Wat ik daarnaast belangrijk vond is het creëren van balans door ervoor te zorgen dat de visuele aspecten in evenwicht zijn.

Techniek en materialen Ik heb een ‘Fluid art’ techniek gebruikt en een zelfgemaakte draai plateau gemaakt zodat het verf zich kon verspreiden zonder het ontwerp van de bloem te verliezen. Het werk is gemaakt met acrylverf. 

Formaat van werk? De afmeting van het doek is 60×60 cm.

Is jouw werk te koop? Dit werk is te koop. Voor meer informatie kun je een berichtje sturen via social media of een mail naar het volgende e-mailadres: chaeliashlyn@hotmail.com

Jearmeline Anita >

Wat heb je willen verbeelden? Ik heb een stukje van Dushi Curaçao willen verbeelden. Dat op een Caribisch eiland stekelige cactussen zijn waar mooie bloemen bloeien diep in de nacht dat iets stekelig toch ook mooi kan zijn. Zo ook als de Antillianen op Curaçao komen ze ‘s avond in een gezellig feeststemming, klaar om de nacht in te gaan op zoek naar hun Queen of the Night.
 
Wat is karakteristiek aan dit werk? Dat the Queen of the Night in ieder van ons zit dat we in de nacht transformeren naar een mooiere, levendige stukje van onszelf. De dansende Queen trots op haar land en cultuur.
 
Met welke materialen heb je gewerkt? Voor mijn schilderij heb ik acrylverf gebruikt op canvasdoek.

Heb je speciale technieken gebruikt? De technieken die ik vorig jaar bij Majeed heb geleerd.
 
Is jouw werk te koop? Natuurlijk


< Guntar @artbyguntie (instagram)

Heeft jouw werk een titel? Een Caribische groet naar Almere

Karakteristiek aan het werk? De skyline is van Almere. Helemaal rechts is ook een stukje van het Flevoziekenhuis te zien en de bomen waar de flower power walk expositie plaatsvindt. In dit doek komen Caraïbische bloemen voor (mijn Caribische achtergrond) en ook de kersenbloem (Almere waar ik al 22 jaar woon). Deze vind je inmiddels op vele plekken in Almere en het is ook mijn favoriete bloem vandaar de keuze. De Caraïbische bloemen zijn Bougainville (heel bekend op Curaçao), Plumeria, Hibiscus, Faja Lobi (nationale bloem van Suriname), en de zo bekende paradijsvogel bloem (bird of paradise).  In Suriname wordt deze bloem Popokaitongo (papegaaibloem) genoemd. De bloem komt oorspronkelijk uit Afrika wat associeert met mijn herkomst (slavernij verleden).

Wat verbeeld het? Ik ben geboren op Curacao, in Willemstad. Ik heb in meerdere landen gewoond, maar voornamelijk op Curacao (Willemstad), in Suriname (Paramaribo) en in Nederland (Almere). Deze drie steden spelen een deel in mijn vorming als kunstenaar. Ik ambieer vooral kunst te gaan maken die iets met mijn achtergrond te maken heeft.

Materialen: Ik heb met olieverf gewerkt van het merk Van Gogh. Ik heb voornamelijk gewerkt met series 1570 Da Vinci kwasten in verband met de vele details.

Technieken: Ik heb de wet-on-wet techniek toegepast omdat er niet voldoende tijd was voor het tussentijds laten drogen van de verf. Formaat werk 80 x 80 cm. Te koop

Nazaria >

Wat verbeeldt het? Nationale bloemen van Aruba Wanglo en Curaçao Kibrahacha.

Technieken: Het mengen van de kleuren waarbij je ze toch nog ziet. De jurk is van stof. Gewerkt met sponsjes, stofjes en kwasten. Doek formaat 90 cm x 70 cm. Als men het wilt kopen kan men mij contacteren via mijn website. www.nazarias-creation.com