Jet Leopold begeleidt de zes kids, de jongste talenten van Almere voor de Flower Power Walk-expo.

Met deze kunst talentjes doet Kleur in Cultuur mee, want ook de kijk van jonge jeugd op bloemen en hun betekenis kan een verrassend resultaat opleveren.

Vanaf de opening van de Flower Power Walk-expo komen op deze pagina de zes kunstwerken van de jongste makers vanuit Kleur in Cultuur en de zes verhalen van deze jonge bloemkunstenaars.

Kleur in Cultuur organiseert naschoolse creatieve workshops voor kinderen van 4 t/m 14 jaar uit Almere. Met de Kunstbus en kunstzinnige en culturele workshops bieden zij kinderen de mogelijkheid om hun creativiteit te ontdekken én verder te ontwikkelen.
Met de Kleurkenners, hun kinderkunstcommissie, doen zij mee aan de FPW-expo, want ook de kijk van jonge jeugd op bloemen en hun betekenis kan verrassend resultaat opleveren.

logo Kleur in Cultuur-Almere
De kleurkenners van KiC hebben gedurende 3 weken gewerkt aan de 6 doeken. Voor een deel van de kinderen was dit de eerste keer dat ze op dit formaat werkte. Er is samen gewerkt, de doeken zijn in gezamenlijkheid ontstaan. Daarbinnen was er een uitwisseling van kennis tussen de kleurkenners en de begeleider in verschillende technieken en materialen waarmee je bloemen kan schilderen en tekenen.

Het eindresultaat zijn 6 werken met een mix van acryl, olie pastel en potlood. De werken waren een introductie aan een nieuwe vorm van je creatief uiten, met in gedachten dat deze werken straks mansgroot worden afgebeeld. Hiermee sloot de bijdrage aan de flower power walk perfect aan bij de andere dingen die de kleurkenners op wekelijkse basis doen. Nieuwe technieken, opdrachten en kunstvormen ontdekken en uitproberen. 
 
De kleurkenners is de kindercommissie van Kleur in Cultuur. Zij testen ons aanbod en geven ons tips over wat kinderen leuk vinden en graag zouden willen doen. Op die manier zorgen wij ervoor dat ons aanbod is afgestemd op onze doelgroep.
 
Iva, Zexian, Milly, Sheanly, Ri-shinely, Marluïsa, Abigail, Reagen, Michelano.