De makers van de bron kunstwerken voor de Flower Power Walk FPW-expo zijn de amateurkunstenaars. Zij worden begeleid door zeven professionele kunstenaars uit Almere. Deze vormen de stille kracht, die hun talent helpt ontwikkelen. Voor het maken van de FPW-expo op grote doeken komen hierbij de visie van de organisatie en de design-kracht van mede-organisator Marcel Kolder. De begeleiding van de amateurkunstenaars vindt deels plaats in bestaande culturele organisaties, waarmee de organisatie voor dit project samenwerkt.

Talentontwikkeling en naamsbekendheid

De amateurkunstenaars worden beloond met de mogelijkheid om hun talent te ontwikkelen door begeleiding van professionele kunstenaars. Verder ervaren ze hoe het is om met een deadline te werken. Bovendien krijgen de amateurkunstenaars naamsbekendheid met hun werk dat ruim twee en halve maand groots wordt geëxposeerd. De professionele kunstenaars, die begeleiden en aanvullende info vind je in het menu of door onderstaand op hun naam te klikken.

 • Jet Leopold van Kleur in Cultuur
 • Dorine Pruijs van der Hoeven van het Arte College. De namen van de eindexamen kandidaten die meewerken zijn bekend: Esmee de Bie en Iris Leutscher. De namen van eersteklas leerlingen die een plekje op de expo verdienen, volgen.
 • Hein Walter van Stichting De Zijderups voor de 60+ doelgroep.
  De makers in zijn groep: Angela Smitskamp, Irma van Zijl, Peter Kniesmeijer, Riek Slotboom en bewoners gezondheidscentrum Archipel: Bep, Corrie, Ella, Julia, Marie
 • Mira Ticheler van CitySenses met Circus CirKL
 • Marijke Bolt begeleidt de groep met roots in India.
  De makers in haar groep: Ananya Ghatak, Arpana Roy, Deepali Dhanvijay, Jayita Datta, Kalpana Dilip, Sanjay Kadam.
 • Kenneth Echteld inspireert amateurkunstenaars met wortels in de Surinaamse en Caribische cultuur.
  De makers in zijn groep: Ailyne Stein, Chaeli Ashlyn, Guntar Braaf, Jearmelita Anita, Nazaria, Zoë Rullens.
 • Majeed Saeeyan werkt met mensen vooral uit het Midden-Oosten en haalt het beste uit hen.
  De makers in zijn groep: A. Ehyaeian, Ladan Sadeghzadeh, Osama Alabid, Reza Sadeghi, Samia Roumiani, Willem Azevedo ( Brazilië)
bloemen kunst in de maak bij De Zijderups
Bloemen kunst in de maak voor de Flower Power-expo bij De Zijderups
diversiteit-in-materalen-bron-kunst-voor-Flower-Power-Walk-expo-Sanjay
Diversiteit in materalen bron kunst voor Flower Power Walk-expo-Sanjay